Nyhet

Vattenfall skickar ytterligare 4 000 munskydd till Röda Korset

Vattenfall har skänkt 4 000 munskydd till sjukvården via Röda Korset i Jönköping.

Eva-masker7-2.jpg

Nu donerar Vattenfall ytterligare 4 000 munskydd från Vattenfall Eldistribution.

– Vi är glada att kunna bidra med något till alla de som arbetar hårt i frontlinjen mot coronapandemin. Då vi inte hade användning för munskydden just nu så ville vi donera dessa istället till dem som behöver dem bättre, säger Eva Hallquisth Fattoruso, Project Management Officer på Vattenfall Eldistribution.

– Det kan tyckas vara ett litet bidrag, men när vi alla gör vad vi kan och kommer samman så blir det något stort. Det gäller både just nu mot Covid-19, men också i vårt dagliga arbete på Vattenfall, säger Christer Johansson, Projektledare på Vattenfall Distribution.

Förra månaden skänkte Vattenfall 400 000 munskydd via Röda Korset som fanns i ett beredskapslager utanför Norrköping, Röda Korset har fått i uppdrag av Socialstyrelsen att hantera donationer från företag och privatpersoner.

– I coronakrisen är behoven av skyddsutrustning stora. För att stötta sjukvården behöver vi hjälp från både företag och privatpersoner. Vattenfalls donation av munskydd var den första som nådde oss och ett utmärkt exempel på handlingskraft i en svår tid, säger Johan Fischer, företagskoordinator på Röda Korset. 

Av Heidi Stenström heidi.stenstrom@vattenfall.com

Se även

Fordon med Vattenfalls logotyp

Vattenfalls koncernledning har beslutat om nya riktlinjer för förmånsbilar och kommersiell...

Nyhet
De 400.000 munskydden hämtades av Bring vars chaufför flankeras av Vattenfall Services Kristian Karns (t.v.)och Charles Bernhard Eriksson (t.h.)

Beredskapslager kom till användning för att avhjälpa bristen på skyddsutrustning under cor...

Nyhet
Fotograf vid en havsbaserad vindkraftpark. Foto: Kate Drouet

Mediebank

Sök och ladda ner bilder.